Ekonomi

Goldman Fed’in sermaye gereksinimini artırmasını temyize götürdü

Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası’nın bankanın daha yüksek düzeyde sermaye tutmasını zorunlu kılan son stres testi sonucuna aktif bir şekilde itiraz ediyor. İtiraz, geçtiğimiz ay açıklanan ve ABD’nin en büyük bankalarının ciddi bir ekonomik gerilemeden sağ çıkabileceklerini, ancak özellikle daha riskli varlık portföylerinde önemli varsayımsal kayıplara uğrayacaklarını gösteren yıllık stres testi sonuçlarını takip ediyor.

Stres testinin bulguları, test edilen bankalar genelinde kredi kartı kredi bakiyelerinde %17,6’lık genel bir kayıp olduğunu gösterirken, Goldman Sachs %25,4 ile oldukça yüksek bir kayıp oranı yaşadı. Sonuç olarak Goldman Sachs, 94 baz puanlık bir artışla stres sermayesi tamponu (SCB) gereksinimlerindeki en önemli artışlardan birini gördü. SCB, bankaların potansiyel ekonomik strese karşı korunmak için ek bir sermaye katmanı bulundurmalarını sağlamak üzere tasarlanmış düzenleyici bir önlemdir.

Goldman Sachs, Goldman Sachs CEO’su David Solomon’a göre bankanın stratejik ilerlemesi ve stres kaybı risklerini azaltma çabalarıyla uyumlu olmayan SCB’deki önemli artışın arkasındaki nedenlere açıklık getirmek için Federal Rezerv ile görüşmeyi planlıyor. Solomon’un geçen ay yaptığı açıklama, bankanın SCB’deki artışın kurum tarafından yapılan stratejik değişiklikleri ve iyileştirmeleri doğru bir şekilde yansıtmadığı yönündeki bakış açısını ifade ediyordu.

Ne Federal Rezerv ne de Goldman Sachs, Financial Times tarafından bildirilen itirazın ayrıntılarına ilişkin kamuya açık bir yorumda bulunmadı. Bankanın Federal Rezerv’in talebine itiraz etmesi, operasyonel ve stratejik esnekliği için kritik öneme sahip olan sermaye gerekliliklerinin şartlarını müzakere etme çabalarını ortaya koyuyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu